4G Bredband

Dela

Utbyggnaden av 4G-nätet har gått framåt ordentligt under det senaste året, vilket vi som vill ha ett snabbt mobilt bredband kan vara glada för. Äntligen har 4G snart fått samma fina täckning som 3G och är tillgängligt för det flesta som bor i det här landet. Det är därför som i stort sett alla internetleverantörer som har mobilt bredband numera erbjuder 4G, det finns till och med de som har slutat att sälja mobilt bredband med 3G.

Därför bör du välja 4G

Egentligen är det rätt så självklart varför man ska välja 4G istället för 3G: 4G är helt enkelt ett mycket snabbare bredband som gör att du kan streama filmer utan problem och ladda ner stora filer i ett nafs. Och det är bra mycket roligare att surfa på en dator som är ansluten till 4G eftersom även stora hemsidor då snabbt laddas ner i webbläsaren. Ett mobilt bredband har en teoretisk hasighet på upp till 80 Mbit/s och den faktiska hastigheten brukar ligga på 25 – 40 Mbit/s, till skillnad från 3G som har en maximal teoretisk hastighet på 32 Mbit/s och en faktisk hastighet på 5 – 16 Mbit/s.

Snabbare mobilt bredband till samma pris

Det finns egentligen ingen anledning att välja ett mobilt bredband med 3G istället för 4G nu när priset knappt skiljer sig åt. Många internetleverantörer har till och med samma pris på sina 3G- och 4G-abonnemang och kontantkort. Det är bara själva 4G-modemet som är lite dyrare, men det är det definitivt värt.

När du inte bör välja 4G

Det är bara om du bor i ett område som inte har fått 4G-täckning än som du bör välja 3G före 4G. Några andra fördelar känner vi på internetleverantörer.se i alla fall inte till.